HABERLER

Yerli Çözümlerle Güçlenen PARS 6x6 Mayına Karşı Korumalı Aracın Tanıtımı Yapıldı

20.07.2020

Törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mayına Karşı Korumalı Araçların, personelin karadan emniyetli bir şekilde intikalini sağlamak amacıyla sahip oldukları koruma seviyelerinin ve silah sistemlerinin önemine değindi. Projenin, prototip üretiminin tamamlanmasına müteakip, yıl sonuna kadar sürecek zorlu kalifikasyon testlerinin ardından, Silahlı Kuvvetlerimizin kullanımına sunulacağı açıklamasında bulundu.

PARS 6x6 MKKA Projesi kapsamında üretilecek araçların sözleşmenin yürürlük tarihinden itibaren 15 ay gibi kısa bir sürede montaj aşamasına gelindiğine dikkat çeken FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Genel Müdür ve CEO’su Nail Kurt, araçların envaterdeki diğer araçların ötesinde tasarlandığına ve envantere alındığında, özellikle beka alt yapısıyla, Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katacağına inandığını vurguladı.

ASELSAN ve TÜBİTAK başta olmak üzere, yerli ve milli kuruluşlar ile birlikte yürütülen başarılı çalışmalar, teslimatlar sonrasındaki lojistik destek döneminde de etkin bir şekilde sürdürülecektir.

Proje, Silahlı Kuvvetlerimizin ve dünya ordularının gelecek dönemde envanterlerine almayı hedefleyebilecekleri yeni nesil araçların teknik ve taktik isteklerinin şimdiden karşılanması ve modern dönem Entegre Lojistik Destek (ELD) yaklaşımlarının uygulanması bakımından öne çıkıyor.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.