HABERLER

Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi Alt Yüklenici Sözleşmeleri İmzalandı

25.12.2019

ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında görev donanımları tedariki alt yüklenici sözleşmesi, TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. ile de yerli motor tedariki alt yüklenici sözleşmesi imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in himayelerinde, gerçekleşen törende FNSS Adına firmanın Genel Müdürü ve CEO’su Kadir Nail Kurt, ASELSAN adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN ve TÜMOSAN adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak imzaladılar.

Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi

Savunma Sanayii Başkanlığı ve FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. arasında 4 Nisan 2019 tarihinde imzalan proje kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla beş farklı tipte aracın tasarımı, testleri ve toplamda 100 adet 8x8 ve 6x6 aracın üretimi tamamlanarak teslimatı gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında:

  • 30 adet 6x6 Komuta Aracı
  • 45 adet 8x8 Sensör Keşif Aracı
  • 15 adet 6x6 Radar Aracı
  • 5 adet 8x8 KBRN Aracı
  • 5 adet 8x8 Zırhlı Muharebe Aracı teslim edilecek.

ÖMTTZA Projesi kapsamında; araçlarda kullanılacak, 7.62 mm ve 25 mm insansız silah sistemleri, elektro-optik, radar, haberleşme, komuta kontrol ve seyrüsefer sistemleri tasarım ve üretimini ASELSAN gerçekleştirecek olup, araçlara entegre edilecek yerli motorlar TÜMOSAN tarafından geliştirilip, üretilecek.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.