HABERLER

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın 25. Yılında, FNSS'ye İki Büyük Ödül

29.11.2010

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın 25. Yılı kutlamaları kapsamında, Müsteşarlığın kuruluşundan günümüze gelişimini özetleyen panolar ve yürütmekte olduğu projelere ilişkin tanıtıcı maketlerin yer aldığı “SSM 25 Yaşında” sergisi, Milli Savunma Bakanımız Sn. M. Vecdi GÖNÜL’ün ev sahipliğinde 5 Kasım 2010 tarihinde saat 18:30’da Cer Modern Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

7-9 Kasım 2010 tarihlerinde Resim ve Heykel müzesinde gösterimi devam edecek olan serginin açılışı Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmış olup, açılış törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık KOŞANER, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet ÖZEL, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir KALYONCU ve diğer üst düzey askeri ve sivil yetkililer katılmışlardır. Serginin gezilmesi esnasında  Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık KOŞANER'e, FNSS'nin yürütmekte olduğu SYHK projesi hakkında, FNSS yetkilileri tarafından projenin ölçekli maketi üzerinde bilgi verilmiştir.

Serginin gezilmesini müteakiben brifing salonuna geçilmiş ve Savunma Sanayii Müsteşarımız Sn. Murad BAYAR'ın açılış konuşmasının ardından, FNSS Pazarlama ve Strateji Direktörü Haluk BULUCU tarafından Türk Savunma Sanayiicileri adına "Türk Savunma Sanayiinin 25 Yılı" konulu bir sunum yapılmıştır. Sunumun ardından ödül törenine geçilmiş ve SSM'nin 25 Türk savunma sanayii şirketi arasında yapmış olduğu "Savunma Sanayii 25 Analizi"  sonucunda, FNSS, VERİMLİLİK KATEGORİSİ'nde BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ'ne ve NET İHRACAT KATEGORİSİNDE ise İKİNCİLİK ÖDÜLÜ'ne layık görülmüştür.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.