HABERLER

ODTÜ'nün Aday Tasarım Mühendisleri FNSS'nin Amfibi Çözümleri için Yarıştı

07.01.2019

FNSS ana sponsorluğu ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen EBEC (European BEST Engineering Competition) etkinliğinde öğrenciler, becerilerini amfibi araç tasarımları ile ortaya koydular.

Etkinlik, ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 22 – 23 Aralık’ta gerçekleşti. 4 öğrenciden oluşan, 13 farklı takımın, kendilerine verilen bütçe ve sunulan malzemeler ile tasarladıkları amfibi araçlar, hazırlanan ölçekli parkur üzerinde test edildi. ODTÜ Makine, Malzeme Metalürji ve Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin ağırlıklı olarak katıldığı yarışmanın, konu koordinatörlüğünü FNSS üstlendi.

Öğrencilerin 11 saat içerisinde, verilen kriterlere uygun olarak yaptıkları araç tasarımları, FNSS jürisi tarafından değerlendirildi. Yarışma sonunda, birinci gelen ekip üyeleri FNSS'de staj da yapacak. Kapanış töreninde, FNSS Halkla İlişkiler ve Tanıtım Birim Yöneticisi Cem Altınışık’ın, zırhlı kara araçlarının tarihi ve geleceğini konu alan konuşmasının ardından öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Etkinliğin 2’inci gününde, tüm yarışmacılar ve etkinlik organizasyon sahiplerine yapılan FNSS şirket tanıtımı ardından, gelen sorular, FNSS çalışanları tarafından, panel oturum şeklinde cevaplandı.

Lokal, bölgesel ve final olmak üzere üç etaptan oluşan bir mühendislik yarışması olan EBEC, Avrupa’da 89 üniversitede düzenleniyor ve yarışmaya her yıl 5000’den fazla teknoloji öğrencisi katılıyor. Yarışma, dört öğrenciden oluşan ekiplerin, Takım Tasarımı ve Vaka Analizi kategorilerinde, organizatörler tarafından sağlanan kısıtlı kaynak ile belirlenen süre içinde teknik bir problemi çözmeye çalışmalarını kapsıyor.

Üniversite öğrencilerinin yaratıcı düşünce ve yenilikçi bakış açılarını her zaman değerli bulan FNSS, savunma sektöründe bu potansiyeli ortaya çıkaran faaliyetlerde rol alarak, sektöre ilgi duyan gençlerle, profesyonelleri farklı etkinliklerde bir araya getirmeye devam ediyor.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.