HABERLER

FNSS, Sektörün Gelişimine Verdiği Desteği, EYDEP ile Sürdürüyor

30.03.2018

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından, sanayi içerisinde faaliyet gösteren firmaların nitelikli tedarikçi olabilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Projesi (EYDEP)’nin lansman töreni, 22 Mart’ta, Ankara’da gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir başta olmak üzere, çok sayıda üst düzey yetkilinin de katılımıyla gerçekleştirilen törene, aralarında FNSS’nin de yer aldığı, çok sayıda sektör firmasından yetkililer de hazır bulundu.

Kurulduğu günden bu yana, alt yüklenicileri ile birlikte büyüme stratejisi ile çalışmalarını şekillendiren ve 2012 yılında Onaylı Tedarikçi Programı’nı başlatan FNSS, bu alandaki faaliyetleri çerçevesinde, EYDEP’e de katkı veriyor. SSM tarafından başlatılan EYDEP’te görev yapacak sertifikalandırılmış değerlendiricilerden oluşan ekipte, FNSS çalışanları da yer alıyor.

EYDEP, üretim, tasarım ve yazılım gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların nitelikli tedarikçi olabilmelerini sağlamak için, durum analizlerinin yapılmasını ve bu analizlerin bulguları uyarınca, firmaların geliştirilebilmesi için destek programlarının yürütülmesini kapsıyor. Böylece, ana yüklenici firmaların münferiden yürüttükleri alt yüklenici firma denetleme ve değerlendirmelerinin de yerini alıyor.

EYDEP’in uygulaması, ortak değerlendirme dilini konuşan, eğitilmiş ve SSM tarafından EYDEP özelinde sertifikalandırılmış değerlendiricilerden oluşan bir ekip tarafından yürütülecek. FNSS de programla ilgili çalışmaların başından itibaren, tecrübeli elemanları ile bu ekibin içinde yer alıyor.

Özgün yetkinliklere sahip firmalar, bu program sayesinde, hangi konularda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini kolaylıkla görebilecekler. Kurumlar ise sektörel bütünlük ve sürdürülebilirlik için, hangi alanlarda nasıl stratejik kararlar alınması gerektiği konularında bilgi sahibi olacaklar.

FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt, EYDEP’te aldıkları rol ile ilgili şunları söyledi: “FNSS olarak, alanımızda dünya liderlerinden biriyiz ve zirvede kalma mücadelemizde, alt yüklenicilerimizin, en önemli kozlarımız arasında bulunduğunun farkındayız. Kullanıcımız bizden, ortaya koydukları zorlu gereksinimleri, yüksek performanslı ve maliyet-etkin çözümlerle karşılamamızı bekliyor. Bu beklentileri karşılarken, kritik alt sistem, parça ve bileşenlerimizi tasarlayan ve üreten alt yüklenicilerimizden de destek alıyoruz. Bu sebeple 2012 yılında kendi Onaylı Tedarikçi Programımızı başlatmıştık. Aradan geçen sürede, sektörün daha da gelişmesi ile artık sektörün geneline hitap edebilecek bir onaylı tedarikçi mekanizmasına ihtiyaç duyulmaya başlandı. Savunma Sanayii Müsteşarlığımız, her zaman olduğu gibi, burada da yine öncü bir rol üstlendi ve EYDEP’i başlattı. Biz de FNSS olarak tecrübeli arkadaşlarımızla sürece destek verdik ve programın başlatılma aşamasına, hep birlikte ulaştık. İnanıyorum ki EYDEP, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda, stratejik hamlelerden biri olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.