HABERLER

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Ana Sponsorluğu ile ODTÜ Formula Racing Takımı Öğrencilerinin Geliştirdiği, Devrim19 FNSS aracı ülkemizi temsil edecek.

22.07.2019

METU Formula Racing

 

ODTÜ’lü öğrenciler, 200 km’lik test sürüşü ile geliştirmelerini yaptıkları Devrim19 FNSS aracı ile 5-11 Ağustos tarihlerinde, Almanya, Hockenheimring pistinde düzenlenecek olan “Formula Student Germany” yarışına katılacaklar. 11 farklı bölümden 50 öğrencinin birlikte çalıştığı takım, Almanya yarışından hemen sonra, 12-18 Ağustos tarihlerinde, Çek Cumhuriyeti, Autodrom Most pistinde düzenlenecek olan “Formula Student Czech Republic” yarışına katılarak ülkemizi temsil edecek.

ODTÜ Makine ve İnovasyon Topluluğu öğrencilerinin kurduğu METU Formula Racing Takımı, Temmuz 2017 ‘de İngiltere Silverstone pistinde, tasarladıkları içten yanmalı Devrim17F aracı ile katıldıkları Formula Student yarışında “En İyi Yeni Katılan Takım” olmayı başardı. Yarıştan sonra 30 kişilik ODTÜ öğrencilerinden oluşan gönüllü bir ekip ile tasarladıkları Devrim17F aracını geliştirerek ürettikleri Devrim18H aracı ile Temmuz 2018’de İtalya’da düzenlenen Formula ATA Italy yarışmasına Class 1 kategorisinden katılarak bu kategoride de “En İyi Yeni Katılan Takım” olmayı başardı.

METU Formula Racing

Üniversite öğrencilerinin hayallerinin her zaman arkasında olan FNSS, farklı etkinliklerde öğrencilerimizin çabalarını desteklemeye devam ediyor. METU Formula Racing Takımında emek veren tüm öğrencileri kutluyor, kendilerine yarışlarda başarılar diliyoruz.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.