HABERLER

FNSS, SSM TAYSAD İşbirliği gününe katıldı.

22.09.2010


Savunma Sanayii Müsteşarlığı desteği ile TAYSAD'ın organize ettiği Türk Savunma Sanayii sektörünün sanayileşme yönündeki işbirliği imkanlarının artırılmasının amaçlandığı, sektördeki projelerin, tasarım çalışmalarının ve yerlileştirme faaliyetlerinin paylaşıldığı “SSM-TAYSAD İşbirliği Günü”, 24 Haziran 2010’da TAYSAD'da gerçekleştirildi. 

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Celal Kaya’nın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte; Savunma Sanayi Müsteşarı Sn. Murad Bayar konuşmalarında, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın tedarik sistemi, stratejileri, ihracat başarıları ve Offset kazanımları hakkında bilgi verdi. Sn. Bayar konuşmasında, “Hazırladığımız Sektörel Strateji Dokümanı’nda vizyonumuz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının tamamının yurtiçinden karşılanması ve sektörde sürdürülebilir büyümenin tesisini sağlamak olarak belirlenmiştir.

Bu vizyon doğrultusunda, otomotiv yan sanayinin yeteneklerinden faydalanarak sektörel derinliğin geliştirilmesi, sistem entegrasyonu ve tasarım yetkinliğinin geliştirilmesi, sürdürülebilir ve verimli sektör yapısının tesis edilmesi ve yenilikçiliğin desteklenmesi stratejik amaçlarımızdır” dedi. Savunma sektöründe oyuncu olmak için konusunda uzmanlık ve kalitede standartlaşmanın gerekliliğine vurgu yapan Bayar, savunma sektöründe yer almanın veya bu sektöre yan sanayi olmanın avantajlı olduğunu ve ortak projelerde otomotiv tedarikçileri ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek sözlerine son verdi. 

Etkinlikte, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Direktörümüz Haluk Bulucu'da, SSM'nin Kara Araçları Sektörü vizyonunu örnekler vererek anlattı. STM, TAI, ASELSAN,  ROKETSAN'dan temsilciler de yeni projeleri ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. 

 Soru, cevap bölümü ile sona eren etkinliğe, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan Sanayi Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı Sn. İsmail Tohumcu, Sanayileşme Daire Başkanı Sn. Nuran İnci, Offset Şube Müdürü Sn. Dinçer Batırberk, Sanayileşme Daire Başkanlığı Uzmanları Sn. Ahmet Sefa Satır ve Sn. Yavuz Ekinci, Kara Araçları Daire Başkanlığı Uzmanı Sn. Fatih Yakıcı, Sanayileşme Daire Başkanlığı Danışmanı Sn. Meral Doğan ve TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Mehmet Dudaroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Alper Kanca, Denetleme Kurulu Üyeleri Sn. İsmail Turfanda ve Sn. Esin Elif Erzincanlı ile birlikte 120 kişi katıldı. 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.