HABERLER

DSA 2010 Savunma Sanayii Fuarı ve Konferansı

22.09.2010

 FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. 19-22 Nisan 2010 tarihleri arasında, Malezya'nın başkenti Kuala-Lumpur da  düzenlenen DSA 2010 Savunma Sanayii Fuarı ve Konferansı'na katılmıştır. FNSS, Savunma Sanayi Müstaşarlığımız ve  Türk Savunma Sanayiinin diğer güzide firmaları ile birlikte kendisine tahsis edilen 180m²'lik stand alanıyla milli  katılımda yer almıştır. Putra Dünya Ticaret Merkezinde 12'ncisi düzenlenen fuara 26'sı Türkiye'den olmak üzere 46  ülkeden 720 firma katılmıştır. FNSS kendi standında Malezya Kara Kuvvetleri envanterindeki Zırhlı Muharebe Aracını  sergilerken, yine FNSS ürünü olan Akıncı sınıfı 120mm'lik Zırhlı Havan Aracı ve ZMA sınıfı Komuta Yeri Aracı ise  Malezya'daki ortağımız olan DEFTECH'in standında sergilenmiştir.

 Türkiyenin ve FNSS'nin bölgedeki olumlu imajı, fuardaki Türk standlarına olan ilgiyi arttırmıştır. Fuar süresince  Malezya Başbakanı, Savunma Bakanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı, Endonezya  Savunma Bakanı, Brunei Savunma Bakanı ve Filipinler Genelkurmay İkinci Başkanı gibi üst düzey heyetler FNSS  standını ziyaret etmiş ve FNSS Genel Müdürü ve CEO'su Sn. Kadir Nail Kurt’tan ürünlerle ilgili bilgi almışlardır.   Fuarın  ikinci günü, 20 Nisan'da FNSS'nin Malezya'daki ortağı DEFTECH Şirketi, Malezya Hükümeti ile 8x8 Tekerlekli Zırhlı  Araçlarının geliştirmesi ve üretimi için  Niyet Mektubu’nu (LOI) imzalamıştır. DEFTECH bu projedeki çözüm ortağını  FNSS olarak tayin etmiş, aynı gün FNSS ve DEFTECH, 8x8 Tekerlekli Zırhlı Araç geliştirme ve üretim programı için  Niyet Mektubu (LOI) imzalamıştır. Bu proje, 12 farklı araç tipinde toplam 257 adet 8x8 Tekerlekli Zırhlı Aracı  kapsamaktadır.   

 FNSS, fuarın üçüncü günü bir Endonezya devlet kuruluşu olan PT-PINDAD şirketi ile Savunma Sanayi Müsteşarımız  Sn. Murad Bayar ve Endonezya Savunma Bakanlığı Teknoloji ve Sanayii Bölümü Direktörü General Sudi Haryono  şahitliğinde Endonezya Kara Kuvvetleri’nin potansiyel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak paletli Zırhlı Muharebe  Araçlarının geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda ortak çalışmayı hedefleyen bir MOU (Mutabakat Zaptı) imzalamıştır.  FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. bölgedeki faaliyetlerini genişletmeye devam etmektedir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.