HABERLER

Araba yarışlarında, FNSS ve Üniversitelerimiz Elele Başarıya Koşuyor!

22.09.2010

Ankara Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ ve Sakarya Üniversitesi... 

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., 2010 yılında da, Güneş Enerjisi ile ve Hidrojenle Çalışan Arabaları geliştiren ve yukarıda adı geçen kıymetli Üniversitelerimizle elele çalışıyor, destekliyor... Gerek maddi, gerekse mühendislik anlamında FNSS ile işbirliği yapan Üniversitelerimiz; çalışmalarının meyvasını, 11 Temmuz’da, İzmir’de yapılan yarışmalarda dereceye girerek aldılar.

TÜBİTAK tarafından organize edilen; Güneş Enerjisi ile Çalışan Arabalar ve Hidrojenle Çalışan Arabalar kategorilerinde düzenlenen yarışmalar, büyük ilgi topladı. 

İzmir Pınarbaşı Ülkü Otodromunda, 11 Temmuz Pazar günü yapılan final yarışmalarında, Güneş Enerjisi ile Çalışan  Arabalar kategorisinde Anadolu Üniversitesi birinci olurken, FNSS’nin desteklediği Sakarya Üniversitesi 2., yine FNSS’nin desteklediği ODTÜ ise 3. sıraları paylaştı. 

Hidrojenle Çalışan Araçlar kategorisinde ise İzmir Makine Mühendisleri Odasının Poseidon ekibi birinci olurken, FNSS’nin desteklediği Ankara Üniversitesi ekibi FNSS-Hidroket araçları ile üçüncü oldular. 

Sıcak bir havada, kıyasıya rekabet içinde gerçekleşen bu yarışlar, gençlerimize ekip çalışması tecrübesini sağlarken; FNSS için de kabiliyetli gençlerimizi destekleme fırsatı oluyor.

FNSS, gelecek yıllarda da, geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam edecek; başarılı ve istekli Üniversitelerimizi destekleyecektir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.