HABERLER

Yeni Nesil Zırhlı Araçların Ateş Gücü; TEBER 35 Uzaktan Komutalı Kule Sistemi

20.08.2021

Tasarım çalışmalarına, 2019 yılında, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Yeni Nesil Araçlar Projesi kapsamında, PARS IV 8x8 üzerine entegre edilmek üzere eş zamanlı olarak başlanan TEBER 35 Uzaktan Komutalı Kule (UKK) Sistemi,PARS IV 8x8 Yeni Nesil Tekerlekli Zırhlı Araç ile birlikte IDEF’te sergilendi.

Günümüz ihtiyaçlarına göre evrilen teknik özellikler göz önünde bulundurularak FNSS öz kaynakları ile finanse edilen bir Ar-Ge projesi olan TEBER 35 UKK sistemi, tekerlekli ve paletli zırhlı araçlara entegre edilmek üzere geliştirilmiş, orta kalibre otomatik top ile teçhiz edilmiş ve ileri seviye hedef tespit ve atış kontrol sistemine sahip, araç içerisinde bulunan nişancı ve komutan kontrol konsolları vasıtasıyla, nişancı ve komutan tarafından uzaktan komuta edilen bir kule sistemidir.

Fnss Teber 35 Ukk Idef1

Yüksek koruma seviyesine sahip kara araçlarına karşı uzun menzilli atışlar gerçekleştirebilmek ve bu sayede daha etkin ve caydırıcı ateş gücüne sahip olmak amacıyla geliştirilen TEBER 35, ana silah olarak 35 mm kalibrede çift beslemeli otomatik top ve atışa hazır mühimmat ile teçhiz edilmiştir.

Kulede yer alan çift bölmeli mühimmat kutusuna yüklenen ve buradan silaha beslenen iki farklı tip mühimmat, farklı tipteki hedeflerin etkisiz hale getirilebilmesini sağlamaktadır. TEBER 35 sahip olduğu açık mimari sayesinde bağımsız komutan görüş sisteminin, bu sisteme entegre, FNSS tarafından özgün olarak geliştirilen atış kontrol sistemi, lazer ve akustik uyarı sistemlerinin ilave edilerek kullanıcı isteklerine göre geliştirilmesine imkan sağlamaktadır. TEBER 35’in sepetsiz kule yapısı ile araç içi hacmin genişlemesine olanak sağlamaktadır. FNSS, TEBER 35 ile şimdiye kadar geliştirdiği en büyük kalibreli kuleyi, gelişmiş orduların artan ateş gücü ihtiyacına paralel olarak tasarlayarak geliştirmektedir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.