HABERLER

FNSS, Suudi Arabistan, Riyad’da Gerçekleştirilecek Olan World Defense Show’a Hazır

02.02.2024

FNSS, 4-8 Şubat tarihleri arasında Riyad, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek olan World Defense Show 2024’e katılmaya hazır. FNSS, 35 yıllık deneyimini gözler önüne seren ürünlerini ve hizmetlerini sergileyeceği World Defense Show'un ilk gününde PARS ALPHA 8x8 Yeni Nesil Zırhlı Muharebe Aracının tanıtımı gerçekleştirecek. Fuarda aynı zamanda modernizasyonu FNSS tarafından, yerli üretim ile Suudi Arabistan’da tamamlanan M113A4 araçları da Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri tarafından açık sergi alanında sergilenecek.

Suudi Arabistan Krallığı ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri FNSS için büyük önem taşımaktadır. FNSS, 1997 yılında Birleşik Arap Emirlikleri pazarına gerçekleştirdiği savunma sistemlerinin ihracatı ile Türk Savunma Sanayiinin Birleşik Arap Emirlikleri ihracatına açılması konusunda belirleyici bir rol oynamıştır. Bu girişim, bölgede Suudi Arabistan'da, Bahreyn’de ve Umman’da toplamda 1 milyar ABD doların üzerinde, bir dizi modernizasyon programıyla sonuçlanarak büyük bir etki yaratmıştır.

20 yıldan fazla süre boyunca FNSS, kapsamlı Entegre Lojistik Destek hizmetleri sunarak bölgedeki varlığını sürdürmüştür. FNSS, Suudi Kara Kuvvetleri'nin (RSLF) Otomotiv ve Modernizasyon Merkezi'ni (AUC) yaklaşık 15 yıl başarılı bir şekilde işleterek, M113A4 Zırhlı Personel Taşıyıcıları hedefleyen önemli bir modernizasyon projesiş gerçekleştirmiştir.

Bu dönemde, FNSS'nin M113A4 modernizasyon projeleri boyunca yerine getirdiği Suudileştirme taahhüdü önemlidir. Savunma Bakanlığı ve RSLF'nin politikalarını koruyarak, FNSS, yerel işgücünü geliştirmek için önemli çaba harcamış ve yerel uzmanlıkla projenin yürütülebileceği bir ortamı teşvik etmiştir. Bu girişimle birçok yerel şirket akredite edilmiş, böylece modernizasyon programı için alt sistem tedarikçilerine dönüşerek ülkenin endüstriyel altyapısını güçlendirmiştir. Bugüne kadar FNSS'nin himayesinde ve yerel yetenek desteğiyle geliştirilen 1000'den fazla M113A4 aracı modernize edilmiş olup, bu ortak girişim ayrıca FNSS ACV-19 platformu baz alınarak geliştirilen çok sayıda Zırhlı Komuta Aracı Filosunun da teslimini başarıyla tamamlamıştır.  

FNSS'nin bölgedeki deneyimi, bölgenin silahlı kuvvetlerinin evrilen gereksinimlerini karşılamak için yenilikçi savunma çözümleri sunma ve Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu ile uyumunu sürdürme konusundaki taahhüdünün bir göstergesidir.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.