HABERLER

FNSS SABER 25 Uzaktan Komutalı Kuleyi Yeni Tasarımıyla İlk Kez IDEF2021’DE Sergiledi

20.08.2021

FNSS, tasarım çalışmalarına 2018 yılında başladığı SABER 25 Uzaktan Komutalı Kuleyi (UKK), yeni tasarımı ile IDEF 2021’de sergiliyor. SABER 25 UKK, FNSS’nin kendi öz kaynakları ile, Ar-Ge Merkezi tarafından, sözleşmeye bağlı olmadan, mevcut ve geleceğin güvenlik ortamı göz önünde tutularak geliştirilmiştir. SABER 25 UKK, sonradan zırhlandırılan patlayıcı yüklü veya silahlandırılmış hafif taktik araçlarla birlikte Zırhlı Muharebe Araçları ve Zırhlı Personel Taşıyıcılara karşı etkin bir sistem olarak öne çıkarken, piyade ve diğer dost unsurların operasyon bölgesinde ihtiyaç duyduğu etkin ve hassas ateş gücünü temin eder. SABER 25 UKK, aynı zamanda eski nesil personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe araçlarının ömür uzatma modernizasyon çalışmalarında aracın ateş gücünü tamamlayacak ideal bir sistemdir.

Farklı ülkelerin silahlı kuvvetlerine, uzun yıllardır çok sayıda teslim ettiğimiz Keskin Nişancı (Sharpshooter) ve SABER tek-kişilik kulelerimizin insansız versiyonu olan SABER 25 UKK, tek kişilik, orta kalibre ve elektrik tahrikli bir kuledir. Yüksek ateş gücü ve vuruş performansı sağlayan 25 mm çift beslemeli otomatik top ve 7.62 mm makineli tüfek ile teçhiz edilmiş olan SABER 25 UKK, optimize edilmiş boyut ve düşük ağırlığıyla, 4x4’ten 8x8’e kadar tekerlekli ve paletli tüm zırhlı muharebe araçlarına entegre edilebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Yüksek yerlilik oranı hedeflenerek geliştirilen kulede, FNSS tarafından tamamen özgün olarak geliştirilen elektrikli takat ve atış kontrol alt sistemleri, yerli alt yüklenicilerin desteği ile nihai halini
almıştır.  SABER25 UKK sepetsiz yapısıyla entegre edildiği zırhlı muharebe aracının iç hacminin genişlemesini sağlamaktadır. Kule tahrik sistemi, atış kontrol, bekâ ve ateş gücü alanlarında en son teknolojileri barındırmaktadır. 

SABER 25 UKK’nın öne çıkan özellikleri;

  • İnsansız/sepetsiz kule olması
  • Araç iç faydalı hacminde sağladığı avantaj
  • Düşük boyut ve ağırlık
  • Müşteri ihtiyacına göre artırılabilir balistik koruma seviyesi
  • Yüksek yerlilik oranı
  • Açık mimariye sahip olması (kuleye akustik uyarı, lazer uyarı gibi sensör sistemleri kolaylıkla entegre edilebilir) olarak sıralanabilir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.