HABERLER

FNSS Azmim (Amfibi Zırhlı Muharebe İş Makinesi) Aracı Filipinler Ordusu İstihkam Kabiliyetlerini İleriye Taşıyacak

06.01.2021

Bu kapsamda 2023 yılı Mart ayı sonuna kadar araçların teslim edilmiş, eğitim ve lojistik destek hizmetlerinin tamamlanmış olması planlanıyor.

Filipinler Ordusu’nun modernizasyon programı kapsamında, istihkam taburlarının operasyon kabiliyetlerini artırmak ve amfibik özellik yeteneği ile bu kabiliyetleri daha ileri aşamalara taşımaya yönelik bu program doğrultusunda, araçta kullanılan alt sistemler ve görev ekipmanları günümüz teknolojik gelişmelerini yansıtan niteliklerde olacak şekilde belirlenmiştir. Üretimi FNSS tesislerinde yapılacak olan araçlar, daha sonra Filipinler’de yine FNSS tarafından kullanıcıya teslim edilecek. Kabul testlerinin bir bölümü Türkiye’de bir bölümü ise Filipinler’de yapılacak olan araçlar için eğitim faaliyetleri entegre lojistik destek hizmetleri kapsamında Filipinler’de gerçekleştirilecek.

Dünyada yüzme kabiliyetine sahip ilk ve tek istihkam dozer aracı olan AZMİM, Silahlı Kuvvetlerimiz envanterinde kendisini başarıyla kanıtlayarak bu referans ile ilk defa yurtdışına ihraç edilmiştir. FNSS bu proje ile Filipinler pazarında kalıcı olmak adına önemli bir adım atmıştır. Ayrıca AZMİM projesi, Türkiye ve Filipinler hükümetleri arasında imzalanan Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması kapsamında, yine FNSS’nin İnsanlı Silah Kuleleri projesinin ardından imzalanan ikinci projedir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.