HABERLER

FNSS BİLKENT ÜNİVERSİTESİ MAYFEST FESTİVALİNDE

13.05.2014

25.04.2014 tarihinde FNSS Sponsorluğunda, Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Maket Ana Muharabe Tankı Etkinliği” festivale katılım gösteren öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Etkinlik 3 saat boyunca görsel şovlarla izleyicilere sunulurken, adını Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Fahrettin Altay’dan alan Türkiye’nin ilk milli tankı olan “Altay” dan esinlenerek üretilen “Radyo Kontrollü Tank” özel olarak hazırlanan parkuru başarıyla tamamladı.

Topluluğun dış dizaynından dolayı “Çöl Ejderi” adını verdikleri Tank’a gösteri süresi boyunca yine Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından geliştirilen Meteroloji Balonu eşlik ederken, balona monte edilen kamera vasıtasıyla çekilen görüntüler stand ekranından naklen seyircilere yansıtıldı.

2013 sonlarında temelleri atılan ve FNSS Sponsorluğunda başarıyla sonuçlanan bir öğrenci projesini daha, güzel hatıralarla geride bırakmış olduk. Bizleri de bu etkinliğe dahil ettikleri için projede görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamı diliyoruz.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.