HABERLER

Türkiye’nin Geleceği Ankara’da Sergilendi

14.12.2014

3. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 10-11 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirildi. AR-GE ve inovasyon devlerinin yeni teknolojilerini yarıştırdığı fuarda, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., AR-GE merkezinde ve çoğunluğu kendi öz kaynaklarıyla tasarlanan ürünleriyle yerini aldı.

ATO Congresium'da düzenlenen etkinlikte; Türkiye'nin Ar-Ge Merkezlerinden çıkan teknolojiler kamuoyu ile paylaşıldı. Ar-Ge Merkezleri’nin sorunlarının da tartışıldığı zirvede, başarılı Ar-Ge Merkezleri ödül alırken; yeni Ar-Ge Merkezi olan firmalara, belgeleri takdim edildi.

FNSS standını ziyaret ederek ürünleri hakkında bilgi alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Fikri IŞIK, ülkenin ileri gitmesi için, AR-GE merkezi oluşturan ve kazançlarının bir kısmını Ar-Ge’ye ayıran kuruluşların sayısının artmasının gerektiğine vurgu yaptı.

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., PENÇE UKK, PARS 8x8 ve 6x6, SAMUR SYHK, KUNDUZ, AZMİM gibi zırhlı tekerlekli ve paletli kara savunma platformlarını geliştirmekte; TSK ve dost kara kuvvetlerinin emrine sunmaktadır. FNSS, bu ürünlere ait bir çok alt sistemi de kendi Ar-Ge Merkezinde, Türk mühendisleriyle tasarlayıp geliştirmekte; bu ürünleri ihraç ederek, ülke ekonomisinin gelişmesine önemli oranda katkı sağlamaktadır.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.