HABERLER

Türkiye'nin En Büyük Savunma İhracatı Projesinde Teslimatlar Başladı

09.12.2014

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ile Malezya'lı iş ortağı DRB Hicom Defense Technologies Sdn Bhd. (DEFTECH) firması arasında 2011 yılında imzalanarak yürürlüğe giren 8x8 Tekerlekli Zırhlı Araç (AV-8) Projesinde ilk parti seri üretim araçlarının teslimatları başladı. İlk parti 12 adet 8x8 Zırhlı Muharebe Araçlarının teslimatı için 6 Aralık 2014 tarihinde DEFTECH firmasının Malezya’nın Pekan şehrinde bulunan üretim tesislerinde Malezya Başbakanı Dato' Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, Kara Kuvvetleri Komutanı General Datuk Raja Mohamed Affandi bin Raja Mohamed Noor, diğer üst düzey komutanlar ve projede yer alan firma temsilcilerinin katıldığı bir tören düzenlendi. Bu tören ile ilk parti 12 adet 8x8 Zırhlı Muharebe Aracı Malezya Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

 

Proje Malezya Silahlı Kuvvetleri için 12 değişik konfigürasyonda 257 adet 8x8 Tekerlekli Zırhlı Muharebe Aracının (AV-8) geliştirilmesini, üretimini ve teknoloji tansferini kapsamaktadır. AV-8 araçları FNSS’nin PARS 8x8 aracı temel alınarak geliştirilmektedir. Bu ihracat sözleşmesi Türkiye'den tek kalemde gerçekleştirilen en büyük savunma sistemi ihracat sözleşmesi olma özelliğini taşımaktadır. FNSS projede ana sistem entegratörü görevini yürütmekte olup ayrıca araç platformalarının ve 25mm tek kişilik silah sistemi tedariğinden de sorumludur.

Proje kapsamında tekerlekli zırhlı araçlar konusunda Malezya'da yerel tasarım, geliştirme, üretim, lojistik destek kabiliyetlerinin daha fazla geliştirilmesi hedeflenmiştir.
Araçların seri üretimleri belirlenen iş payları çerçevesinde Türkiye ve Malezya’da gerçekleştirilmektedir. Projenin 2018 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

FNSS daha önce de Malezya Silahlı Kuvvetlerine toplam 259 adet paletli Zırhlı Muharebe Aracı (Malezya'da ADNAN adıyla biliniyor) ve 8 adet 120mm Havan Taşıyıcı araç üreterek teslim etmiştir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.