HABERLER

İhracat Rekortmeni FNSS’den Bir İhracat Daha!

10.12.2013

Türk Savunma Sanayii'nin ihracat rekortmeni ve kara sektörü lideri FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. dost ve müttefik bir Ortadoğu ülkesiyle M113 zırhlı muharebe aracı modernizasyonu için 360 milyon dolar tutarında yeni bir sözleşme imzaladı.

Bu sözleşme ile FNSS, anılan dost ülkede imzaladığı sözleşme sayısını 6'ya çıkararak, bir şirketin ve ürünlerinin güvenilirliğinin yeni ihracat sözleşmeleri imzalamak için ne kadar önemli olduğunu ispatladı. Bu sözleşme kapsamında üretilecek araçlar, dünyadaki diğer modernize edilrniş M113 araçlarından performans ve güvenilirlik açısından çok daha ileri bir seviyede olacak.

2004 yılından bu yana, anılan ülkede büyük bir askeri tesisi işleten, Türk ve yerel personeli istihdam eden FNSS, bu tesiste gerek yeni zırhlı muharebe aracı üretimi, gerekse muharebe aracı modernizasyonu gerçekleştirmektedir.

Dünya'nın ilk 10 kara savunma sektörü şirketi arasında yer alan FNSS'nin, bu sözleşme ile birlikle, Ortadoğu ülkelerine yaptığı zırhlı muharebe aracı ihracatı toplamda 1 milyar doları aşmış oldu.

Dünya zırhlı araçlar piyasasında Türk bayrağını gururla dalgalandıran FNSS, imzaladığı bu sözleşme ile 500 milyon dolar yıllık ciro hedefine bir adım daha yaklaştı.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.