HABERLER

FNSS’nin Zırhlı Araçları Mehmetçiğe Güven Veriyor

15.02.2018

55’inci Mekanize Piyade Tugay Köprücü Tabur Komutanlığınca, Trakya bölgesinde gerçekleştirilen "Durgun Sulardan Geçiş" tatbikatında FNSS tarafından tasarlanan ve üretilen sistemler etkin rol aldı.


Tatbikatta senaryo gereği ilk olarak, kıyının karşısında bulunan temsili düşman bölgesine yapılacak taarruz için komando unsurları karşı kıyıya geçerek kıyı başı emniyetini aldı.


Gizleme amacıyla sisleme yapılmasının ardından, bölgeye hücum botlarla takviye birlikler intikal etti.


Senaryo gereği, bölgenin emniyete alınmasının ardından askeri araçların faaliyeti için hızlı bir şekilde gölette çalışmalar başlatıldı. FNSS mühendisliğince tasarlanan ve yüzme özelliğine sahip olması bakımından dünyada bir benzeri olmayan KUNDUZ Amfibi Zırhlı İstihkâm İş Makinesi, karşı kıyıyı düzenlemek ve kıyı başını köprü geçişi için hazır hale getirmek üzere diğer unsurlar ile birlikte yüzerek karşı kıyıya geçti.


FNSS tarafından üretilen Zırhlı Muhabere Aracı (ZMA) ile Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) araçlar, içerisinde tam teçhizatlı piyade unsurları ile birlikte göletten yüzerek bölgeye intikal ettirildi.


Gerçeği aratmayan tatbikatta, sulu açıklığın üç ayrı bölgesinde, karada da hareket etme yeteneğine sahip olan ve yine FNSS mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretilen Seyyar Yüzücü Hücum Köprü (SAMUR) araçları ile gerek köprü konfigürasyonunda, gerekse ikili nakliye takımları ile ana muharebe tankları ve diğer zıhlı ve lojistik unsurların geçişi başarıyla tamamlandı.


197 personel ile 61 askeri aracın katıldığı tatbikat, zaman zaman etkisini arttıran sağanak yağış nedeniyle zorlu koşullar altında başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.


FNSS olarak; Mehmetçiğimizin gücüne güç katan sistemleri tasarlayan ve üreten çalışanlarımızla vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve ülkemiz için gelecekte de çalışmaya devam edeceğiz.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.