HABERLER

IDEF’09 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı

01.06.2009

Dokuzuncu IDEF’09 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, Milli Savunma Bakanlığı’nın himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’nin organizasyonunda, 27 - 30 Nisan 2009 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece İstanbul’da gerçekleştirildi. Daha önceleri düzenlenen IDEF fuarlarından farklı olarak bu kez ilk defa İstanbul'da düzenlenen IDEF'09 fuarında, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., 750m² stand alanında, 40 kişilik merkez ve stand kadrosuyla ürün ve hizmetlerini başarıyla tanıtma fırsatını bulmuştur.

PARS 6x6 ve 8x8 lastik tekerlekli zırhlı araçları ile “Paletli Zırhlı Mühimmat Taşıyıcı”, “AKINCI ZMA (İki Kişilik Kuleli)”, “AKINCI ZMA (Uzaktan Kumandalı Kuleli-UKK)” ve “Keskin Nişancı Kuleli ZMA” paletli zırhlı araçlarının sergilendiği FNSS standı, fuar süresince yoğun ilgi gördü.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, mahiyetlerinde; Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül ve Savunma Sanayii Müsteşarı Sayın Murad Bayar. Genel Kurmay Başkanı Sayın Orgeneral İlker Başbuğ; maiyetlerinde Kuvvet Komutanları ve diğer Silahlı Kuvvetler mensupları, 1nci Ordu Komutanı; bir çok ülkeden üst düzey heyet FNSS standını ziyaret etti ve ürünler hakkında FNSS Genel Müdürü Sayın Nail Kurt ve diğer yetkililerden bilgi aldılar.

FNSS açısından çok başarılı geçtiği değerlendirilen fuarda, çok yüksek olan fuar alanı kiralarının bundan sonraki fuarlarda yeniden gözden geçirilmesi ve indirilmesinin çok yararlı olacağı değerlendirildi.

Bu fuar, Türk Savunma Sanayiinin, özellikle Kara Sistemlerinde ulaştığı seviyeyi ve Şirketlerin farklı uzmanlık alanlarını açıkça göstermesi bakımından uzun yıllar hatırlanacaktır.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.