HABERLER

FNSS, KALDER’in 10. Kamu Kalite Sempozyumuna Sponsor Oldu

01.06.2009

10. Kamu Kalite Sempozyumu 25-26 Mayıs tarihlerinde, ODTÜ’de, KalDer tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Kamuda değişik kategorilerde ödül kazanan kuruluşlara ödülleri dağıtıldı.

Toplam Kalite hareketinde öncü kuruluşlardan olan FNSS, KalDer’in ve Avrupa Kalite Vakfı’nın ilk üyeleri arasında yer alıyor. Bu çerçevede KalDer’in bu önemli etkinliğine sponsor olarak katkıda bulunan FNSS, kamu sektöründe kalitenin artmasının, toplumsal refahın ve mutluluğun artmasında katkısı olacağını savunuyor.

FNSS Pazarlama ve Strateji Direktörü Haluk Bulucu, etkinliğin ikinci gününde düzenlenen “ “Farklı Sektörler Gözüyle Kriz Sonrasında Dünya Düzeni ve Kamunun Rolü” başlıklı panelde yer aldı. Sn. Prof. Ali Rıza Kaylan tarafından yönetilen panelde, SPK Başkanı Sn. Vedat Akgiray, TİSK Genel Sekreteri Sn. Bülent Pirler, KOSGEB Başkanı Sn. Mustafa Kaplan da yer aldı. Haluk Bulucu, özgün ürünlerin tasarım ve geliştirilmesinin şart olduğunu; kamu alımlarında yerlilik şartının getirilmesi gerektiğini; genel anlamda sanayimizin özgün ürün geliştirmediği ve sadece üretim odaklı olduğu bu nedenle, 5-10 yıl içinde başı çeken sektörlerde kriz beklenmesi gerektiği üzerinde durdular. Bu konularda SSM’nin savunma sanayii üzerinde oynadığı olumlu rolün, diğer sektörlerde de kamu tarafından model alınabileceği vurgulandı.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.