HABERLER

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

17.05.2016

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, Cumhuriyet tarihimizin dönüm noktası olduğu gibi, milletimiz için, ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.

İstiklal Savaşı'nın Türk ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığın kazanılmasıyla birlikte, milli egemenliğe dayanan, evrensel değerleri benimsemiş modern bir devletin kurulması olmuştur.

19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla birarada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.

Yarının daha demokratik, güçlü ve müreffeh Türkiye’sini inşa etmek konusunda en önemli avantajımızı sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusumuz oluşturmaktadır.

Gençlerimizi, ülkemizin en değerli hazinesi, yarınlarımızın teminatı olarak görüyoruz.

Atatürk, inandığı ve güvendiği için Samsun'a çıktığı günü, Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Türkiye’nin geleceğini gençlerde gören Atatürk, sonsuza kadar var olabilmesi amacıyla Cumhuriyetimizi de, gençlerimize emanet etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını birkez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.