HABERLER

SYHK, Teknoloji Ödülü ile Kanatlandı

13.06.2012

Fnss Tek Odulu

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından, Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke konumuna gelmesi yolunda, yaratıcı, yenilikçi, teknik mükemmeliyete ve rekabet özelliklerine sahip ürün ve süreçleri değerlendirerek ödüllendirmek amacıyla oluşturulan Teknoloji Ödülleri ve Kongresi, bu yıl 10’uncu defa düzenlendi.

13 Haziran 2012 tarihinde Conrad İstanbul Otel’de Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TTGV Başkanı Cengiz Ultav ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in katılımıyla gerçekleştirilen törenle, Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu.

Toplumda araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik konusunda farkındalık yaratmayı ve diğer şirketleri de harekete geçirmeyi hedefleyen etkinlikte, özellikle genç girişimcilerin, mikro ölçekli firmaların ve KOBİ’lerin desteklenmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Farklı sektörlerden 192 başvurunun yapıldığı Teknoloji Ödülleri’nde 27 proje finalde yer alma şansı bulurken 10 proje ödül almaya hak kazandı. Teknoloji geliştiren ve sistem entegratörü rolüyle teknolojinin gelişimine katkıda bulunan FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., bu etkinliğe Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SYHK) projesi ile katıldı ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’yi temsilen törene katılan Geliştirme Programları Direktörü Semiha Yaşar’a jüri özel ödülü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak tarafından takdim edildi.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.