HABERLER

BRIDEX’09 Brunei Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı

25.08.2009

Brunei Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (BRIDEX) 12-15 Ağustos 2009 tarihleri arasında, Brunei Sultanlığı Jerudong' da, yeni inşa edilen fuar merkezinde gerçekleştirildi.

Fuara katılan tek Türk savunma sanayii firması; FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. idi. FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.'nin fuarda sergilediği Türk malı Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) fuarın ilgi odağı oldu. Fuar süresince canlı gösterilerde de yer alan Zırhlı Muharebe Aracı 12 Ağustos'ta Brunei Sultanı Majesteleri Sultan Haji Hassanal Bolikah Mu'izzaddin Waddullah ve Misafiri Ürdün Kralı Majesteleri Kral İkinci Abdullah Bin Al Hüsseyin'e arka planda yayınlanan Mehter Marşı eşliğinde özel bir gösteri gerçekleştirdi. Yerel basında sıkça yer alan Zırhlı Muharebe Aracı'nın gösterisi yüksek hareket kaabiliyeti ve yüzme yeteneği ile izleyicilerin beğenisini topladı.

Gösterinin ardından FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. 'nin standını ziyaret eden Brunei Sultanı Majesteleri Sultan Haji Hassanal Bolikah Mu'izzaddin Waddullah ve Ürdün Kralı Majesteleri Kral İkinci Abdullah Bin Al Hüsseyin FNSS Genel Müdürü ve CEO'su Kadir Nail Kurt'dan ürünlerle ilgili bilgi aldı.

Başarıyla tamamlanan fuarın ardından bu ülkede bırakılan ZMA, Ekim ayında Brunei Kraliyet Ordusu tarafından yaklaşık bir ay sürecek kapsamlı testlere tabi tutulacaktır. Sık ormanlık alanlar ve bataklıklardaki hareket kabiliyetinin ölçülmesinin yanı sıra, atış yeteneği ve bakım onarım kolaylığı da değerlendirmeye alınacaktır.

Üretim tesisleri Ankara'da yer alan FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., üretmekte olduğu Zırhlı Muharebe Araçlarını bugüne kadar Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Filipinlere ihraç etmiştir. FNSS Türk savunma sanayiinin 2008 yılı ihracat birincisidir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.