HABERLER

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. 2. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’ne Katıldı

21.11.2013

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., 2. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’ne katıldı.

Ar-Ge Merkezleri Zirvesi ve Sergisi 2013, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün himayesinde 15-16 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ar-Ge merkezleri tarafından yürütülen çalışmaların sergilenmesi, çıktıların gözden geçirilmesi, kamuoyu ile paylaşılması, bilgilendirme ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen zirvenin açılışı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün tarafından yapıldı.

FNSS Ar-Ge Projelerini Sergiledi

Zirve kapsamında gerçekleştirilen sergide FNSS, stand açarak yer aldı. FNSS’nin, son 15 yılda gerçekleştirdiği Ar-Ge Projeleri, firmanın Ar-Ge Müdürü ve tasarım mühendisleri tarafından ziyaretçilere detaylı olarak aktarıldı.

Zirvenin ilk günü FNSS standını ziyaret eden, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün ve maiyetindeki heyete, FNSS’nin Ar-Ge faaliyetleri ve bu alandaki başarıları, firmanın Genel Müdür ve CEO’su Kadir Nail Kurt tarafından arz edildi.

 

FNSS’nin Ar-Ge Merkezi

1990 yılından itibaren kendi öz kaynaklarıyla Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan FNSS, 2009 yılından bu yana, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5746 sayılı kanun kapsamında, 2009 yılında "ARGE Merkezi Sertifikası" almaya hak kazanmıştır. FNSS, Ankara-Gölbaşı tesislerinde yer alan ve 4000 m² kapalı alanda, 160 kişinin çalıştığı bir Ar-Ge Merkezine sahiptir.

FNSS Ar-Ge Merkezi, uluslararası ve askeri standartlarda yetenekleri olan, yeni teknolojileri kullanma ve sistem entegrasyonu becerileri geliştirilmiş bir organizasyonla hizmet vermektedir. Ar-Ge merkezinde yeni sistem, alt sistem, malzeme ve bileşen geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, ürün ve üretime yönelik yeni teknoloji ve süreç geliştirme çalışmaları da yürütülmektedir. Bu kapsamda şirket, özellikle ana üretim yeteneği olarak kabul edilen kaynak teknolojileri, alüminyum malzeme teknolojileri, korozyon koruma, balistik malzeme üretim prosesleri gibi konularda yaptığı tüm çalışmalarını Ar-Ge merkezi üzerinden yürütmektedir.

FNSS’nin Son Yedi Yıl İçerisinde Gerçekleştirdiği Ar-Ge Projelerinden Örnekler:

SAMUR Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SYHK): Türkiye’nin ilk özgün kara aracı tasarımı ve geliştirme projesi SAMUR, TSK’nın taktik harekat ihtiyaçlarına uygun olarak, muharebe sahasında sulu açıklıklardan süratle ve emniyetle geçişini sağlayacak bir nakliye takımı ve köprü sistemidir.

KUNDUZ Amfibi Zırhlı İstihkam İş Makinesi (AZMİM): Temel olarak 1 operatör ve 1 mürettebat tarafından kullanılan, amfibi, zırhlı ve paletli bir istihkâm iş makinesi olan KUNDUZ, standart iş makinelerinden farklı olarak, gerektiği durumlarda ağırlığını artırarak iş yapabilme kapasitesini yükseltmek için, balast haznesine toprak zeminden balast alma yeteneğine ve operasyon sonunda bu balastı boşaltma kabiliyetine sahiptir.

PARS 6x6 TTZA: Sınıfının en yüksek teker gezinme hareketine ve en düşük dönüş yarıçapına sahip olan PARS 6x6, düşük ve yüksek yoğunluklu muharebe alanlarında kullanılmak üzere tasarlanmış, kullanıcısına stratejik avantajlar sunan ve günümüzün en gelişmiş teknolojilerini barındıran, taktik tekerlekli bir zırhlı muharebe aracıdır.

Pars 6x6 TÜBİTAK tarafından desteklenen ve 2011 ilk çeyreğinde tamamlanan  13 aylık bir Ar-Ge projesi olmuştur. Aynı yıl içerisinde yine TÜBİTAK  tarafından  yapılan değerlendirmede son 10 yılda kendileri tarafından desteklenen 500 proje içerisinde çıktıları ve  ulusal kazanımları açısından en iyi 5 projeden biri olmuştur.

PARS 6x6 TTZA’nın 8x8 versiyonu olan AV8, 12 farklı görev konfigürasyondan oluşan ve toplamda 257 adetlik araç filosuyla yakın gelecekte Malezya ordusunun envanterinde görev yapacaktır.

PENÇE Uzaktan Komutalı Kule (UKK): ASELSAN ile ortak ürün geliştirme işbirliği protokolü kapsamında yürütülen Projede insansız bir kule geliştirildi.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.