HABERLER

FNSS ME Tesisleri, Milli Savunma Bakanı Işık’ı Ağırladı

10.02.2017

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve İkinci Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın davetlisi olarak gittiği ülkedeki temasları çerçevesinde, 8 Şubat’ta, FNSS’nin bu ülkedeki ortak girişim şirketi FNSS Middle East (FNSS ME)’in tesislerini de ziyaret etti. FNSS’nin, Suudi Arabistan’ın envanterindeki M113 araçlarını modernizasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Işık, FNSS ME Genel Müdürü Özgen Özeren ve FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt’tan, FNSS’nin modernizasyon kabiliyetleri ve ihracat faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

2004 yılından beri Suudi Arabistan Krallığı’nda varlığını sürdüren FNSS, ülkede, bugüne kadar, toplam bütçesi 1 milyar doların üzerinde olan modernizasyon projelerini üstlendi. Bu projeler kapsamında, Suudi Arabistan’da bulunan bir bakım onarım tesisini işleterek yola çıkan FNSS, başarıyla yürüttüğü çalışmalarla birlikte, bugün, Suudi Arabistan’ın yerel bir firması haline geldi. Suudi Arabistan’daki faaliyetlerini, kurduğu ortak girişim şirketi FNSS ME üzerinden yürüten FNSS, üretim faaliyetlerinin bir kısmını, aynı zamanda teknoloji transferi de yaptığı Suudi Arabistan’da gerçekleştiriyor. Türk ve Suudi mühendislere ve teknisyenlere istihdam yaratan FNSS ME, sağladığı katma değer ile günümüzde, Suudi Arabistan’ın önde gelen savunma sanayisi firmalarından biri oldu.

Orta Doğu’da imzalamış olduğu sözleşmelerin toplam tutarı 1,6 milyar doları geçen FNSS, bölge ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için yürüttüğü iş birliği faaliyetlerine de yoğun bir şekilde devam ediyor.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.