HABERLER

FNSS, Geleceğin Harekât Ortamı ve Teknoloji Paneli’ne Katıldı

12.02.2014

Geleceğin Harekât Ortamı ve Teknoloji Paneli (GEHOTEP) 10-11 Şubat tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin harp sanatı ve askerî bilimlerinde en yüksek kurumu olan; Harp Akademisi Komutanlığı (KHA) tarafından gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve konusu “Komuta Kontrol” olan panele FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.; savunma sanayinin önde gelen diğer firmalarıyla birlikte katılım sağladı.

Panele, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Harp Akademileri Kurmay Başkanı, Kara Harp Akademisi Komutanı,  Genelkurmay Bşkl.ığı, K.K.K.lığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK, Savunma Sanayii Firmalarının temsilcileri ile Harp Akademileri  öğretim üyeleri ve geleceğin Kurmay Subay adaylarından oluşan kalabalık bir dinleyici topluluğu iştirak etti.

Asker ve sivil uzmanlar tarafından yürütülen ve beş oturumla gerçekleşen panelde verilen takdimler sırasıyla aşağıda yer alan ana başlıklar altında ele alındı:

  1. Komuta Kontrol ve Siber Tehditler
  2. TSK Komuta Kontrol Mimarisine Etken Olan Temel Hususlar ve Gelişmeler
  3. Kuvvet K/K Yapıları ve Değerlendirilmesi
  4. Komuta Kontrol Sistemleri Teknolojileri

Panelin ikinci gününde “Modern Komuta Kontrol Platformları ve Gelecekteki Gelişmeler” konulu takdim; FNSS Elektronik ve Kontrol Grubu Birim Yöneticisi Serkan Balbay tarafından yapıldı.

Kara platformlarında dünyanın önde gelen firmalarından biri olan FNSS, tasarım ve üretim alanındaki uzmanlığını akademik seviyede paylaşmakta ve kurulduğu günden bu yana dünyanın önde gelen eğitim kurumları ile araştırma kuruluşlarına katkı sağlamaya devam etmektedir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.