HABERLER

FNSS, ERP Sistemini Güncelledi; IFS Uygulamasına Geçti

16.10.2009

FNSS, 2004 yılında yaşadığı geçici küçülme sonrasında hem yurtiçi, hem de yurtdışından aldığı yeni işlerle 2007 yılı başından itibaren yeniden büyüme sürecine girmiş; 2020 yılına kadar hareket tarzını tarif eden stratejik planını ortaya çıkarmıştır. Plan çerçevesinde tek proje ve seri imalat ortamından; çoklu proje ve düşük hacimli bir üretim stratejisine geçiş yapmak, kısa ve uzun dönem verimliliği açısından, kesin bir gereksinim olarak görülmüştür.

Bu bağlamda şirket üst yönetimi tarafından MRP II ile desteklenen mevcut bilgi teknolojileri yazılım altyapısını, çoklu proje ortamını destekleyecek yeni bir ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) yazılımı ile güncelleme kararı alınmış; bu konudaki çalışmalar 2007 yılının Haziran ayında başlatılmıştır. Yaklaşık 9 ay süren titiz seçim süreci sonunda, IFS Kurumsal Bilgi Sistemleri A.Ş’ ye ait IFS ERP uygulama yazılımı üzerinde karar kılınmıştır.

Seçim sürecinin hemen ertesinde, Nisan 2008’de başlanan ilk faz uygulama projesi yaklaşık 13 ay sürmüş ve 13 Mayıs 2009 itibarı ile canlı kullanıma geçilmiştir.

İlk faz kapsamında devreye alınan modüller; Finansal Uygulamalar, Dağıtım (Satış, Satınalma, Envanter), Üretim Planlama, Proje Yönetimi, Kalite Yönetimi, Bordro ve Döküman Yönetimidir.

İkinci faz uygulamaları kapsamında İK uygulamaları, Fabrika Bakım, Ofis ve Atölye İşçilik Saatleri modüllerinin devreye alınması çalışmalarına devam edilmektedir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.