HABERLER

FNSS 14. SAYP Protokolünü Hacettepe Üniversitesi ile İmzaladı

14.03.2017

SSM, Üniversiteler ve Savunma Sanayii Kuruluşlarının bir arada hareket ettiği bu örnek modelin yeni durağı Hacettepe Üniversitesi olurken FNSS, Beytepe Kampüsü yerleşkesinde düzenlenen törenle Ankara'da ki 8.  SAYP protokolünü imzalamanın mutluluğunu yaşadı.

 13 Mart tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde savunma sanayii sektöründe faaliyet gösteren firma ve kurumlarda yer aldı.

Savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve SSM’nin yönlendirmesiyle, savunma sanayi şirketleri ile üniversiteler arasındaki bilgi transferinin daha sistematik hale getirilmesini amaçlayan Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP), aynı zamanda savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitelerde yapılan lisansüstü tezlerin, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde yapılandırılmasını sağlamaktadır.

Bu hedef doğrultusunda lisansüstü eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilmesi teşvik edilmektedir.

FNSS, halen 4 farklı üniversite ile SAYP Protokolleri kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.